måndag 6 juli 2009

Hemkommen


Vilken helg det här har varit! Woow, så mycket skratt och glädjetårar vet jag inte när man har frambringat senast!
Startade i fredags morse, Ruffsi och Tuffsi (Lena & Åsa....) hämtade upp oss hemifrån och så raka spåret till Birka och incheckning. Sen bar det iväg till hytterna på 7:an. När vi steg in i vår hytt, väntade överraskningar i hyttan. Eva från Rosella hade fixat skumpa och jordgubbar till vår hytt och Tessi med sällskap hade ordnat en blomma som såg ut som ett könsorgan, med diverse gurka och ägg i bl.a. samt en riktigt fin present....... Ni kan se av på bilden.
Började direkt med skumpa innan vi gick ner till café och tog oss en liten frukostmacka och kaffe.
Sen blev det soldäcket ända fram till Stockholm, strålande väder och underhållningen var perfekt. Vi passade på att va med i musikfrågesport, tänkte att det här kommer ingen att klå oss på fingrarna i, med tanke på Jimmys stora musikkunskap och så vi som kompletterade lite grann då.... Men siddu, där gick vi bet, i hade inte allt för många rätt i den tävlingen, så nå prispall för oss kunde vi bara drömma om. Jimmy var lite dålig denna dag... va det berodde på är vi inte hundra procent säkra på, men kan ha nåt att göra med att han passade på att börja firande natten innan, på fastande mage..... Så han kröp ner i hytten en sväng och vilade sig, medans vi andra fortsatte att njuta av solen och vämen. Apropå solen och värmen, kan man inte förstå hur jäkla mycket den där solen tar på. Bedrövligt, vi blev lite lätt solbrända kan man säga, hade bl.a. riktigt snygga vita linjer efter glasögonen..... :)

På kvällen bar det iväg till Captains Coctail där vi blev bjudna på mera skumpa och så presenterades alla befälen ombord och som avslutning fick vi va med om Milda Makters show, grymt bra show och riktigt duktiga!
När showen tog slut, så bar det iväg till hytterna för att piffa upp sig inför middagen som skulle intas. Vår servitör hette Robert och ni som är från Åland och läser bloggen, känner säkert igen honom från andra platser där han arbetat som servitör på Åland, kallas även för Steno.

Dans blev det natten lång också, lite längre för vissa (hm... host.... 4-5 tiden eller nåt sånt har ryktena sagt mig...... :)) På morgonen intogs en rejäl frukost innan vi anlände till Riga, första avstampet för oss denna resa. Vi vandrade i Riga en hel del, men ingen av oss blev direkt imponerad av den staden, vi hittade till slut en uteservering där vi slog oss ner och tog nåt litet gott att dricka.

Oj, nu känner jag att den här bloggen kommer att bli väldigt lång, så jag tror jag bestämt att jag tar och delar upp den lite grann, resten kommer att komma innan kvällen är slut, då kommer det mycket smaskiska detaljer (kanske.... hehe.....) Så häng kvar, håll ögonen uppe och hoppas ni får Er ett gott skratt.

2 kommentarer:

  1. Låter som om du har haft en kanonbra helg... Och dom där "stringisarna" va ju jäkligt snygga! ;o) Väntar på spänning på fortsättningen. Kram

    SvaraRadera
  2. hur var VIIIISBY då???!!!! vi åker iväg om några timmar :o)

    SvaraRadera